La papaya es una fruta tropical con muchas propiedades medicinales
y un gran sabor, que se utiliza para elaborar postres, jugos y helados. La
linaza también presenta posee nutricionales, como el uso de la semilla para
tratar problemas digestivos. Según el informe de Geosalud (Van Saafelo,
2012), en el Perú el 34 % de personas sufre de hipertensión arterial, porque
tienen un alto grado de colesterol y de triglicéridos. Los nutricionistas recomiendan
la papaya y la linaza porque permiten reducir dichos niveles; además,
facilitan la digestión, evitan la gastritis y mejoran la calidad de la piel.
The papaya is a tropical fruit with many medicinal properties
and a great flavor, used to prepare desserts, juices and ice creams. In addition
it is worth mentioning that the flaxseed also presents different nutritional
properties within which highlights the use of the seed for digestive
problems. According to the report from Geosalud (Van Saafelo, 2012), 34%
of people suffer from high blood pressure in Peru. This is because individuals
have high levels of cholesterol and triglycerides. Nutritionists recommend
that within the food that should be consumed to reduce these
levels are papaya and flaxseed; moreover, these two foods facilitate digestion,
prevent gastritis and improve skin quality.